Romige Anijs-Kwark met Verse Aardbeien

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g volle kwark
  • 1 anijsblokje
  • 4 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 500 g aardbeien in plakjes

Instructies

  • Spoel de schone theedoek onder de kraan, wring hem uit en leg hem in een vergiet boven een kom.
  • Schenk de kwark in de theedoek en laat deze 30 minuten uitlekken.
  • Maal het anijsblokje en de suiker fijn in een vijzel, of leg ze in een plastic zakje en druk voorzichtig fijn met een deegroller.
  • Roer het anijs-suikermengsel door de uitgelekte kwark.
  • Pureer 200g aardbeien met een staafmixer of prak ze fijn met een vork.
  • Verdeel de aardbeienpuree over 4 kommen.
  • Schep de anijs-kwark in elke kom en garneer met de overgebleven plakjes aardbeien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige anijs-kwark met verse aardbeien vraagt om een lichtzoete, fruitige wijn zoals een Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 37 g | Protein: 12 g | Vet: 5 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 29 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch / Zout arm