Romige Avocado-Gorgonzola Salade met Kruidige Marinade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g verse rozemarijn
  • 25 g verse bieslook
  • Zout
  • Versgemalen witte peper
  • 1 avocado
  • 150 g gorgonzola
  • ½ krop lollo rosso sla
  • 75 g croutons

Instructies

Voorbereiden:

  • Meng in een kom de olijfolie, citroensap en witte wijn tot een marinade.
  • Pers de knoflookteentjes erboven uit.
  • Knip de naaldjes van de rozemarijntakjes en snijd de bieslook fijn, voeg ze toe aan de marinade.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schil, halveer en verwijder de pit van de avocado.
  • Snijd de helften in dunne plakken en leg ze op een bord.
  • Schenk de marinade erover en zet de avocado afgedekt in de koelkast gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Verkruimel de gorgonzola boven een kom.

Bereiden:

  • Maak de sla schoon, was deze en verdeel de bladeren over vier borden.
  • Schep de avocadoplakken voorzichtig uit de marinade en rangschik ze op de sla.
  • Verdeel de gorgonzola over de avocado.
  • Strooi de croutons eroverheen.
  • Schenk de resterende marinade over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige en kruidige avocado-gorgonzola salade vraagt om een stevige witte wijn zoals een Chardonnay uit Italië of een Vermentino.

Voedingswaarden

Calories: 345 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 9 g | Vet: 29 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Lunch / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch