Romige Balsamicodressing met Overjarige Kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g plak Goudse overjarige kaas
  • 1 theelepel kappertjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 bosuitjes
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd de korstjes van de kaas en breek de kaas vervolgens in reepjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in kleine ringetjes.
  • Hak de kappertjes fijn.
  • Meng in een kommetje de balsamicoazijn en olijfolie tot een dressing.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de bosuitjes en kappertjes toe aan de dressing en meng goed.
  • Verdeel de dressing over de salade.
  • Strooi vlak voor het serveren de kaas over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige balsamicodressing met overjarige kaas past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 170 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 4 g | Vet: 17 g | Zout: 0.6 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Dressings / Kaas
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij