Romige Bloemkoolsoep uit Mechelen
Deze Belgische bloemkoolsoep uit Mechelen is zacht, romig en vol van smaak. De toevoeging van kervel en groene sla maakt het een heerlijk verfijnd gerecht!
Ingrediënten
Instructies
- Overgiet met de bouillon of het water met bouillonblokje.
- Voeg de aardappelen toe, breng aan de kook en laat alles zachtjes gaar worden.
- Kook intussen de resterende bloemkoolroosjes in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn.
- Hak de kervel fijn.
- Pureer de soep met een staafmixer of draai door een roerzeef en breng op smaak met peper en zout.
- Roer de resterende boter door de soep voor een extra romige textuur.
- Werk af met de gekookte bloemkoolbloempjes en de gehakte kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een scheutje room voor extra romigheid.Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij deze soep.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 7 g | Vet: 16 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 6 g