Romige Bloemkoolsoep uit Mechelen

Een realistische foto van romige bloemkoolsoep uit Mechelen, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De fluweelzachte soep is gemaakt van verse bloemkool, selderij, uien en aardappelen, gemengd tot een rijke, gladde textuur. Kleine bloemkoolroosjes drijven op de oppervlakte en zijn gegarneerd met fijngehakte kervel. Een drizzle gesmolten boter en een snufje zwarte peper maken de presentatie af. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra bloemkool, een schaaltje boter en verse kruiden, subtiel vervaagd.

Romige Bloemkoolsoep uit Mechelen

Deze Belgische bloemkoolsoep uit Mechelen is zacht, romig en vol van smaak. De toevoeging van kervel en groene sla maakt het een heerlijk verfijnd gerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 voetselder fijngesneden
  • 1 grote bloemkool in roosjes verdeeld
  • 2 uien fijngesneden
  • 1 groene sla grof gesneden
  • 50 g kervel fijngehakt
  • 80 g boter
  • 3 aardappelen geschild en in blokjes
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1,5 l bouillon of water met een bouillonblokje

Instructies

  • Overgiet met de bouillon of het water met bouillonblokje.
  • Voeg de aardappelen toe, breng aan de kook en laat alles zachtjes gaar worden.
  • Kook intussen de resterende bloemkoolroosjes in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn.
  • Hak de kervel fijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer of draai door een roerzeef en breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de resterende boter door de soep voor een extra romige textuur.
  • Werk af met de gekookte bloemkoolbloempjes en de gehakte kervel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met knapperig stokbrood en een scheutje room voor extra romigheid.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 7 g | Vet: 16 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst België
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch