Romige brandnetelsoep met bosui en oude kaas

Een rustiek gestyleerde kom met romige brandnetelsoep, gegarneerd met bosui en geraspte oude kaas.

Romige brandnetelsoep met bosui en oude kaas

Een verrassend zachte soep met jonge brandnetels, romige slagroom en een vleugje nootmuskaat – perfect voor een frisse lentedag.
Porties: 8
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ¼ liter slagroom
  • 1 bosje bosui
  • 1 eetlepel havervlokken
  • 2 liter kippenbouillon
  • 350 gram brandnetelblaadjes gerist
  • flinke teen knoflook
  • geraspte extra oude kaas
  • klontje roomboter
  • peper/zout naar smaak
  • snufje geraspte nootmuskaat

Instructies

  • Was de bosui en snijd in ringetjes, inclusief het groen.
  • Verwarm een klontje roomboter in een pan en smoor de bosui kort.
  • Voeg 2/3 van de gehakte brandnetelblaadjes en de fijngehakte knoflook toe.
  • Laat het geheel enkele minuten smoren.
  • Voeg de kippenbouillon en havervlokken toe.
  • Laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Doe per kom een flinke scheut slagroom en wat verse brandnetelblaadjes.
  • Schenk hier de hete soep overheen.
  • Garneer eventueel met geraspte extra oude kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer in warme kommen en garneer met extra oude kaas en een snufje nootmuskaat.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past perfect bij deze zachte, kruidige soep.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 7 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente