Romige Broccolisoep met Bieslook en Slagroom

en Mexicaans geïnspireerde presentatie van broccolisoep, geserveerd in een rustieke aardewerken kom op een houten tafel. De soep heeft een levendige groene kleur en is romig van textuur. De garnering bestaat uit een swirl van room, versgehakte bieslook en een vleugje verkruimelde chilipepers. De kom wordt vergezeld door partjes limoen, verse koriander en een schaaltje tortillachips. De setting bevat kleurrijke Mexicaanse textielpatronen, een houten tafel en warm sfeervol licht, wat zorgt voor een uitnodigende en feestelijke eetervaring. 🌿🥣✨

Romige Broccolisoep met Bieslook en Slagroom

Een fluweelzachte broccolisoep met een romige touch van slagroom en een frisse hint van bieslook. Ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan
  • Staafmixer of blender
  • Lepel

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepels boter
  • 1 liter koud water
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 500 g broccoliroosjes
  • 1 eetlepel bieslook fijngehakt
  • 4 eetlepels slagroom

Instructies

  • Pel de ui en snipper deze fijn.
  • Verhit de boter in een kookpan en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur tot deze glazig is.
  • Voeg het koude water, de kruidenbouillontabletten en de broccoliroosjes toe.
  • Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
  • Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met de fijngehakte bieslook.
  • Serveer de soep warm en garneer eventueel met extra bieslook en een scheutje slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past uitstekend bij de romige textuur van deze broccolisoep.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch