Romige Broccolisoep met Bieslook en Slagroom
Een fluweelzachte broccolisoep met een romige touch van slagroom en een frisse hint van bieslook. Ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd!
Equipment
- kookpan
- Staafmixer of blender
- Lepel
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepels boter
- 1 liter koud water
- 2 kruidenbouillontabletten
- 500 g broccoliroosjes
- 1 eetlepel bieslook fijngehakt
- 4 eetlepels slagroom
Instructies
- Pel de ui en snipper deze fijn.
- Verhit de boter in een kookpan en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur tot deze glazig is.
- Voeg het koude water, de kruidenbouillontabletten en de broccoliroosjes toe.
- Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met de fijngehakte bieslook.
- Serveer de soep warm en garneer eventueel met extra bieslook en een scheutje slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past uitstekend bij de romige textuur van deze broccolisoep.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g