Een levendige, Mexicaans geïnspireerde presentatie van 'Dip van Gerookte Forel'. De romige foreldip wordt geserveerd in een rustieke keramische kom, gegarneerd met verse gehakte bieslook en een schijfje citroen. De kom staat op een houten serveerplank, omringd door knapperige toastpuntjes, crackers en kleurrijke Mexicaanse tafelkleedpatronen. De achtergrond is gevuld met warme, vrolijke Mexicaanse decoratieve elementen zoals beschilderd aardewerk, feestelijke textielaccenten en heldere kleuren, wat zorgt voor een frisse en uitnodigende sfeer.

Romige Dip van Gerookte Forel

Deze smaakvolle dip van gerookte forel is snel te maken en perfect voor bij toast of crackers. De frisse citroen en bieslook maken het een heerlijke traktatie.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g gerookte forelfilet
  • 125 g zachte boter
  • Sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels gehakte bieslook

Instructies

  • Doe de gerookte forelfilet, zachte boter, citroensap, crème fraîche en gehakte bieslook in een blender.
  • Meng alles tot een glad geheel.
  • Garneer de dip voor het serveren met extra gehakte bieslook.
  • Serveer de dip met toast of crackers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met toast of crackers.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte dip. De citrus en bieslook vullen de wijn mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Dip / Saus / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente / Zomer
Feestdagen etc Borrel