Romige Dip van Gerookte Forel
Deze smaakvolle dip van gerookte forel is snel te maken en perfect voor bij toast of crackers. De frisse citroen en bieslook maken het een heerlijke traktatie.
Equipment
Ingrediënten
- 250 g gerookte forelfilet
- 125 g zachte boter
- Sap van 1 citroen
- 4 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels gehakte bieslook
Instructies
- Doe de gerookte forelfilet, zachte boter, citroensap, crème fraîche en gehakte bieslook in een blender.
- Meng alles tot een glad geheel.
- Garneer de dip voor het serveren met extra gehakte bieslook.
- Serveer de dip met toast of crackers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met toast of crackers.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte dip. De citrus en bieslook vullen de wijn mooi aan.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g