Romige Gorgonzolasaus met Bleekselderij en Walnoten

romige gorgonzolasaus met bleekselderij en walnoten op een rustiek bord, gegarneerd met stukjes walnoot

Romige Gorgonzolasaus met Bleekselderij en Walnoten

Een snelle en smaakvolle romige saus met de pittige smaak van gorgonzola, de frisheid van bleekselderij en de crunch van walnoten.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 stengel bleekselderij
  • 75 gram gorgonzola
  • 1 pakje roomsaus culinair voor 0,25 liter, Maggi
  • 1 ½ dl droge witte wijn
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 dl koud water indien nodig, zie instructies pakje

Instructies

  • Maak de bleekselderij schoon, was hem grondig en snijd hem in dunne plakjes.
  • Hak de walnoten grof met een mes.
  • Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.
  • Breng in een pan het roomsauspoeder met de droge witte wijn en 1 dl koud water (of volgens de aanwijzingen op de verpakking) al roerend aan de kook.
  • Voeg de stukjes gorgonzola toe aan de saus en laat deze al roerend smelten tot een gladde saus ontstaat.
  • Roer de gesneden bleekselderij door de gorgonzolasaus.
  • Verdeel de saus over de borden of serveerschaal en strooi de grof gehakte walnoten erover.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Heerlijk bij pasta, gnocchi, gegrild vlees, kip of als dipsaus bij groenten.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn die de romigheid van de saus en de pittigheid van de gorgonzola aankan, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas / Noten / Saus
Land van herkomst Europa / Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch