Romige Gorgonzolasaus met Bleekselderij en Walnoten
Een snelle en smaakvolle romige saus met de pittige smaak van gorgonzola, de frisheid van bleekselderij en de crunch van walnoten.
Ingrediënten
- 1 stengel bleekselderij
- 75 gram gorgonzola
- 1 pakje roomsaus culinair voor 0,25 liter, Maggi
- 1 ½ dl droge witte wijn
- 1 eetlepel walnoten
- 1 dl koud water indien nodig, zie instructies pakje
Instructies
- Maak de bleekselderij schoon, was hem grondig en snijd hem in dunne plakjes.
- Hak de walnoten grof met een mes.
- Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.
- Breng in een pan het roomsauspoeder met de droge witte wijn en 1 dl koud water (of volgens de aanwijzingen op de verpakking) al roerend aan de kook.
- Voeg de stukjes gorgonzola toe aan de saus en laat deze al roerend smelten tot een gladde saus ontstaat.
- Roer de gesneden bleekselderij door de gorgonzolasaus.
- Verdeel de saus over de borden of serveerschaal en strooi de grof gehakte walnoten erover.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk bij pasta, gnocchi, gegrild vlees, kip of als dipsaus bij groenten.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn die de romigheid van de saus en de pittigheid van de gorgonzola aankan, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g