Romige groene risotto met doperwtenpuree
Een frisse, romige risotto boordevol groene groenten zoals venkel, erwtjes en sla. Afgewerkt met parmezaan en verse kruiden voor extra smaak.
Ingrediënten
- 1 el verse basilicum
- 1 el verse peterselie
- 1 kleine venkelknol in blokjes
- 1 tl olijfolie
- 1 tl sesamolie
- 125 ml groentebouillon
- 150 g arborio rijst
- 50 ml witte wijn
- 50 ml witte wijn extra
- 700 ml groentebouillon
- 7 grote bladeren sla
- Parmezaanse kaas naar smaak
- Versgemalen zwarte peper garnering
- 1 blikje of potje doperwtjes
- 1 ui
Instructies
- Snipper de ui en fruit deze in olijfolie en sesamolie in een pan.
- Voeg na 3 minuten de venkel en rijst toe en bak 2 minuten mee onder regelmatig roeren.
- Voeg 50 ml witte wijn en een derde van de 700 ml bouillon toe.
- Breng aan de kook en roer tot het vocht is opgenomen.
- Herhaal dit proces nog twee keer met de resterende bouillon.
- Roer de parmezaanse kaas door de gare risotto en zet apart.
- Doe de doperwten, 125 ml bouillon, basilicum, peterselie en sla in een pan.
- Kook 5 minuten met de deksel op de pan.
- Pureer het mengsel en roer er 50 ml witte wijn door.
- Meng het groene mengsel door de risotto.
- Garneer met extra parmezaanse kaas, zwarte peper en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een groene salade en wat extra parmezaan voor een frisse lente-maaltijd. Wijnadvies:
Combineer met een frisse Pinot Grigio of een droge Sauvignon Blanc.
Serveer met een groene salade en wat extra parmezaan voor een frisse lente-maaltijd. Wijnadvies:
Combineer met een frisse Pinot Grigio of een droge Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 14 g | Vet: 20 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 4 g