Romige groene risotto met doperwtenpuree

Romige groene risotto met doperwtenpuree, venkel, sla en kruiden, geserveerd in een kom met parmezaanse kaas en zwarte peper, omringd door verse ingrediënten op een houten tafel.

Romige groene risotto met doperwtenpuree

Een frisse, romige risotto boordevol groene groenten zoals venkel, erwtjes en sla. Afgewerkt met parmezaan en verse kruiden voor extra smaak.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el verse basilicum
  • 1 el verse peterselie
  • 1 kleine venkelknol in blokjes
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl sesamolie
  • 125 ml groentebouillon
  • 150 g arborio rijst
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml witte wijn extra
  • 700 ml groentebouillon
  • 7 grote bladeren sla
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper garnering
  • 1 blikje of potje doperwtjes
  • 1 ui

Instructies

  • Snipper de ui en fruit deze in olijfolie en sesamolie in een pan.
  • Voeg na 3 minuten de venkel en rijst toe en bak 2 minuten mee onder regelmatig roeren.
  • Voeg 50 ml witte wijn en een derde van de 700 ml bouillon toe.
  • Breng aan de kook en roer tot het vocht is opgenomen.
  • Herhaal dit proces nog twee keer met de resterende bouillon.
  • Roer de parmezaanse kaas door de gare risotto en zet apart.
  • Doe de doperwten, 125 ml bouillon, basilicum, peterselie en sla in een pan.
  • Kook 5 minuten met de deksel op de pan.
  • Pureer het mengsel en roer er 50 ml witte wijn door.
  • Meng het groene mengsel door de risotto.
  • Garneer met extra parmezaanse kaas, zwarte peper en peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een groene salade en wat extra parmezaan voor een frisse lente-maaltijd.
Wijnadvies:

Combineer met een frisse Pinot Grigio of een droge Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 14 g | Vet: 20 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch