Romige Ham-Champignonragout
Een klassieke, romige ragout met ham en champignons. Heerlijk als vulling voor pasteitjes, op toast of als bijgerecht.
Ingrediënten
Instructies
- Smelt de boter in een pan op laag vuur.
- Voeg de bloem in één keer toe en roer goed tot een gladde massa (roux).
- Laat dit afkoelen.
- Snijd de champignons in dunne schijfjes.
- Blancheer de champignons kort in een pannetje met wat water en een paar druppels citroensap.
- Giet af.
- Snijd de ham in kleine blokjes.
- Breng de bouillon en de melk in een andere pan aan de kook.
- Voeg een beetje van het hete bouillonmengsel al roerend toe aan de afgekoelde roux tot een glad papje ontstaat.
- Giet dit papje al roerend bij de rest van het bouillonmengsel in de pan.
- Breng de ragout al roerend aan de kook en laat zachtjes indikken tot een gladde saus.
- Meng de ham, de geblancheerde champignons en de slagroom door de ragout.
- Laat het geheel nog even zachtjes doorwarmen.
- Breng de ragout eventueel op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de ragout in pasteitjes, op geroosterd brood of toast, of als een smakelijk bijgerecht bij vlees of gevogelte.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g