Romige Ham-Champignonragout

Romige ragoût met ham en champignons, geserveerd in een kom of op pasteibakjes, met boter, bloem, room en ingrediënten op tafel in een warme, huiselijke sfeer.

Romige Ham-Champignonragout

Een klassieke, romige ragout met ham en champignons. Heerlijk als vulling voor pasteitjes, op toast of als bijgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 70 gram bloem
  • 60 gram boter
  • 50 gram champignons
  • 100 gram ham
  • ¼ dl melk
  • ¼ dl slagroom
  • 2 dl vleesbouillon
  • eventueel citroensap
  • peper
  • zout

Instructies

  • Smelt de boter in een pan op laag vuur.
  • Voeg de bloem in één keer toe en roer goed tot een gladde massa (roux).
  • Laat dit afkoelen.
  • Snijd de champignons in dunne schijfjes.
  • Blancheer de champignons kort in een pannetje met wat water en een paar druppels citroensap.
  • Giet af.
  • Snijd de ham in kleine blokjes.
  • Breng de bouillon en de melk in een andere pan aan de kook.
  • Voeg een beetje van het hete bouillonmengsel al roerend toe aan de afgekoelde roux tot een glad papje ontstaat.
  • Giet dit papje al roerend bij de rest van het bouillonmengsel in de pan.
  • Breng de ragout al roerend aan de kook en laat zachtjes indikken tot een gladde saus.
  • Meng de ham, de geblancheerde champignons en de slagroom door de ragout.
  • Laat het geheel nog even zachtjes doorwarmen.
  • Breng de ragout eventueel op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de ragout in pasteitjes, op geroosterd brood of toast, of als een smakelijk bijgerecht bij vlees of gevogelte.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden