Romige Kabeljauw-Broccoli Puree
Equipment
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 3 cherrytomaatjes ontveld en gehalveerd
- 1 kleine kruimige aardappel ca. 75 g, in kleine blokjes
- 1 theelepel olie of vloeibare margarine
- 75 g broccoli in kleine roosjes
- 30 g kabeljauwfilet in blokjes
Instructies
- Verwijder de zaadjes uit de cherrytomaatjes.
- Kook de aardappelblokjes gaar in een pan met weinig water.
- Verhit intussen olie in een pan en smoor de broccoli en tomaatjes in 7 minuten op zacht vuur afgedekt gaar.
- Voeg de kabeljauw toe en laat deze in 5 minuten gaar worden.
- Giet de aardappels af en vang het kookvocht op.
- Doe de gekookte aardappel, vis en groenten in een kom en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Voeg indien nodig een klein scheutje kookvocht toe om de gewenste consistentie te bereiken.
- Geniet van deze romige kabeljauw-broccoli puree als voedzaam hoofdgerecht!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige kabeljauw-broccoli puree gaat goed samen met een frisse Sauvignon Blanc. De verfrissende citrusaroma's van de wijn zullen de lichte en delicate smaken van het gerecht aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g