Romige Kipcurry met Paksoi en Woknoedels
Ingrediënten
- 1 grote ui gesnipperd
- 80 g korma currypasta
- 400 g kipfilet in blokjes gesneden
- 248 g woknoedels
- 2 struiken paksoi
- 5 eetlepels olie
Instructies
- Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de gesnipperde ui met de korma currypasta tot het geurig wordt.
- Voeg de blokjes kip toe en bak ze op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
- Voeg na 5 minuten 200 ml water toe en stoof de kip op matig vuur in 10 minuten gaar, waarbij je de blokjes regelmatig omschept.
- Kook de woknoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breek de bladeren van de paksoi los van de stronk en snijd ze in grove stukken.
- Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en roerbak de paksoi op hoog vuur in 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Serveer de gekookte woknoedels in vier diepe borden, met daarop de romige kipcurry en de gebakken paksoi ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een flinke schep volle kokosmelk voor een nog romiger gerecht.