Romige Krab Chowder
krabsoep
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 75 g spekblokjes
- 1 liter melk
- 500 ml visbouillon
- 2 grote aardappels in blokjes gesneden
- 340 g krabvlees uit blik
- 1½ theelepels Worcestershiresaus
- 4 kaiserbroodjes
- 40 g boter
- 1 ui gesnipperd
- 50 g bloem gezeefd
- Gedroogde tijm
- Paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui samen met de spekblokjes gedurende 3-5 minuten, totdat de ui glazig wordt.
- Voeg de gezeefde bloem toe aan het mengsel in de pan en roer goed door.
- Laat het geheel op laag vuur nog 5 minuten doorgaren.
- Voeg al roerend de melk en visbouillon toe aan het bloemmengsel.
- Schep vervolgens de aardappelblokjes door de soep en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg het krabvlees toe aan de soep en breng op smaak met Worcestershiresaus, gedroogde tijm, zout en peper.
- Laat de soep nog even goed doorwarmen.
- Serveer de krab chowder in uitgeholde harde witte bollen of grote kommen.
- Strooi wat paprikapoeder over de soep en serveer de kaiserbroodjes erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de romige textuur en zeevruchtenaroma's van deze krab chowder.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 24 g | Vet: 21 g | Sugar: 10 g