Romige lasagne met spinazie en zalm

Een levendige en smakelijke presentatie van romige spinazie-zalm lasagne geserveerd in een rustieke witte keramische ovenschaal. De lasagne heeft een goudbruin gesmolten kaaslaagje bovenop, met zichtbare lagen romige spinazie en zalm. Het gerecht is gegarneerd met verse basilicumblaadjes en omringd door plakjes tomaat en een glas gekoelde witte wijn op een houten tafel, verlicht door helder natuurlijk licht om de frisse en rijke uitstraling te benadrukken, perfect voor een gezellige dineravond.

Romige lasagne met spinazie en zalm

Geniet van deze romige lasagne met verse spinazie, sappige zalm en een vleugje nootmuskaat. Een smaakvolle en voedzame ovenschotel!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 600 g verse spinazie gewassen en gedroogd
  • 250 g ricotta
  • 100 g oude kaas geraspt
  • 1 tl nootmuskaat
  • 4 zalmmoten in kleine stukjes
  • 12 lasagnevellen
  • 100 ml melk
  • 2 tomaten in plakjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten.
  • Voeg de spinazie in delen toe en laat deze op hoog vuur slinken.
  • Schep overtollig vocht uit de spinazie en meng de helft van de ricotta en de helft van de geraspte kaas erdoor.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Maak in een ovenschaal laagjes van spinazie, zalm en lasagnevellen.
  • Klop de rest van de ricotta los met melk, zout, peper en nootmuskaat.
  • Strijk dit mengsel over de laatste laag lasagnevellen.
  • Bedek met plakjes tomaat en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
  • Dek de ovenschaal af met vershoudfolie en zet een uur in de koelkast (overslaan bij gebruik van verse lasagnevellen).
  • Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht).
  • Bak de lasagne 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de lasagne goed doorwarmd is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een stuk knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio is een perfecte aanvulling op de romige textuur van de lasagne en de delicate smaak van de zalm.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 34 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Pasta / Zalm
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Zout arm