Romige Meringue Nestjes met Chocolade-ijs

Luchtige, krokante meringuenestjes gevuld met romig chocolade-ijs, subtiel bestoven met cacaopoeder en gegarneerd met chocoladeschaafsel en verse muntblaadjes. De warme achtergrond straalt een uitnodigende sfeer uit met levendige kleuren en subtiele decoratieve patronen. 🍫🍦🌿✨

Romige Meringue Nestjes met Chocolade-ijs

Luchtige meringue nestjes gevuld met romig chocolade-ijs, een elegant dessert dat perfect is voor speciale gelegenheden of een feestelijke tafel!
Porties: 6 personen
inclusief droogtijd 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 5 eieren eiwitten
  • Snufje zout
  • 125 g suiker
  • 125 g poedersuiker
  • 1 theelepel maïzena
  • Chocolade-ijs
  • Cacaopoeder optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 °C.
  • Wrijf een mengkom in met de helft van een citroen om vetvrij te maken.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
  • Voeg geleidelijk de tafelsuiker toe en klop door tot stijve pieken ontstaan.
  • Spatel voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het eiwitmengsel.
  • Schep met twee lepels bergjes schuim op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Droog de meringues in het midden van de oven gedurende 2-3 uur.
  • Laat ze volledig afkoelen buiten de oven.
  • Hol de onderkant van de afgekoelde meringues lichtjes uit.
  • Vul de nestjes met een royale bol chocolade-ijs.
  • Bestrooi eventueel met cacaopoeder voor een extra finishing touch.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de meringue nestjes direct uit de vriezer voor een perfecte combinatie van knapperig schuim en romig ijs. Garneer met verse munt of rood fruit voor extra flair.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Sauternes past perfect bij de zoete meringue en het romige chocolade-ijs.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 32 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert - Nagerecht / IJs
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente
Feestdagen etc Pasen