Romige Mosselsoep met Maïs en Spek
Een heerlijke, romige mosselsoep met maïs en spek, afgemaakt met verse dille. Perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Ingrediënten
- 2 kg verse mosselen
- 2 el arachideolie
- 75 g doorregen spek in blokjes gesneden
- 2 uien fijngehakt
- 500 g aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 1 portie soepgroente bijv. prei, selderij, wortelen, in stukjes gesneden
- 1 liter water
- 1 blikje maïs
- 1 laurierblad
- Peper naar smaak
- 125 g slagroom
- 1 kopje melk
- 1 glas droge witte wijn
- 1 bosje dille fijngehakt
Instructies
- Verhit de arachideolie in een grote pan en bak het spek knapperig.
- Voeg de gehakte uien, aardappels en soepgroenten toe en stoof ze ongeveer 10 minuten.
- Voeg het laurierblad, water, peper en zout toe, dek af en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of stamp fijn.
- Voeg de maïs en gewassen mosselen toe aan de soep en kook nog 15 minuten tot de mosselen open zijn.
- Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan, spoel ze af met koud water en haal ze uit de schelpen.
- Doe ze terug in de soep.
- Meng de bloem, slagroom en melk tot een papje en bind de soep hiermee.
- Laat het kort koken.
- Breng de soep op smaak met zout, peper en witte wijn.
- Roer de fijngehakte dille door de soep en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur en de zeevruchtensmaak van deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 6 g