Romige Mosselsoep met Maïs en Spek

Romige Mosselsoep met Maïs en Spek

Romige Mosselsoep met Maïs en Spek

Een heerlijke, romige mosselsoep met maïs en spek, afgemaakt met verse dille. Perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Porties: +
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • 2 el arachideolie
  • 75 g doorregen spek in blokjes gesneden
  • 2 uien fijngehakt
  • 500 g aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 portie soepgroente bijv. prei, selderij, wortelen, in stukjes gesneden
  • 1 liter water
  • 1 blikje maïs
  • 1 laurierblad
  • Peper naar smaak
  • 125 g slagroom
  • 1 kopje melk
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 bosje dille fijngehakt

Instructies

  • Verhit de arachideolie in een grote pan en bak het spek knapperig.
  • Voeg de gehakte uien, aardappels en soepgroenten toe en stoof ze ongeveer 10 minuten.
  • Voeg het laurierblad, water, peper en zout toe, dek af en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of stamp fijn.
  • Voeg de maïs en gewassen mosselen toe aan de soep en kook nog 15 minuten tot de mosselen open zijn.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan, spoel ze af met koud water en haal ze uit de schelpen.
  • Doe ze terug in de soep.
  • Meng de bloem, slagroom en melk tot een papje en bind de soep hiermee.
  • Laat het kort koken.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en witte wijn.
  • Roer de fijngehakte dille door de soep en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur en de zeevruchtensmaak van deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst America
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst