Romige Mosselsoep met Venkel

Romige Mosselsoep met Venkel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg panklare mosselen bak à 2 kg
  • 300 ml witte wijn
  • 1 venkelknol
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 winterwortel in dunne plakjes
  • 500 ml warme visbouillon van tablet
  • 125 ml slagroom
  • Allesbinder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Spoel de mosselen onder koud stromend water af.
  • Gooi kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet sluiten weg.
  • Kook de mosselen in een grote pan met witte wijn afgedekt op hoog vuur in 6-8 minuten gaar.
  • Schud af en toe om.
  • Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en haal ze uit de schelp.
  • Houd 12 mosselen in de schelp apart voor garnering.
  • Hang een zeef bekleed met keukenpapier in een kom en schenk het mosselvocht door de zeef.
  • Maak de venkelknol schoon, snijd hem in vieren en vervolgens in dunne repen.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui 1 minuut.
  • Voeg de venkel en wortel toe en bak al omscheppend 1 minuut mee.
  • Voeg het mosselvocht en de visbouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat de soep 5-7 minuten zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.
  • Meng de slagroom en de mosselen zonder schelp door de soep.
  • Laat nog ca.
  • 2 minuten zachtjes doorkoken en bind indien nodig met allesbinder.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in vier wijde kommen en leg de mosselen in de schelp in de soep.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige mosselsoep met venkel past goed bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 26 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij