Romige Mosselsoep met Venkel
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg panklare mosselen bak à 2 kg
- 300 ml witte wijn
- 1 venkelknol
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 winterwortel in dunne plakjes
- 500 ml warme visbouillon van tablet
- 125 ml slagroom
- Allesbinder
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Spoel de mosselen onder koud stromend water af.
- Gooi kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet sluiten weg.
- Kook de mosselen in een grote pan met witte wijn afgedekt op hoog vuur in 6-8 minuten gaar.
- Schud af en toe om.
- Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en haal ze uit de schelp.
- Houd 12 mosselen in de schelp apart voor garnering.
- Hang een zeef bekleed met keukenpapier in een kom en schenk het mosselvocht door de zeef.
- Maak de venkelknol schoon, snijd hem in vieren en vervolgens in dunne repen.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui 1 minuut.
- Voeg de venkel en wortel toe en bak al omscheppend 1 minuut mee.
- Voeg het mosselvocht en de visbouillon toe en breng aan de kook.
- Laat de soep 5-7 minuten zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.
- Meng de slagroom en de mosselen zonder schelp door de soep.
- Laat nog ca.
- 2 minuten zachtjes doorkoken en bind indien nodig met allesbinder.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in vier wijde kommen en leg de mosselen in de schelp in de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige mosselsoep met venkel past goed bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 26 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g