Romige Paprikasoep met Basilicum en Crème Fraîche

Romige Paprikasoep met Basilicum en Crème Fraîche

Romige Paprikasoep met Basilicum en Crème Fraîche

Een heerlijke, romige paprikasoep boordevol smaak en eenvoudig te maken. Perfect voor een lichte maaltijd of voorgerecht!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 paprika’s in grove stukken gesneden
  • 2 puntpaprika’s in grove stukken gesneden
  • 1 doosje Roma tomaatjes
  • 3 tuinkruiden bouillonblokjes
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • ½ liter water
  • Basilicum voor het opmaken
  • Crème fraîche voor het opmaken

Instructies

  • Breng een ½ liter water aan de kook in een grote kookpan en voeg de tuinkruiden bouillonblokjes toe.
  • Roer tot ze zijn opgelost.
  • Voeg de grove stukken paprika’s, puntpaprika’s, Roma tomaatjes en gehakte knoflook toe aan de pan.
  • Laat de groenten 15 minuten koken totdat ze zacht zijn.
  • Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde, romige consistentie.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met verse basilicum en een lepel crème fraîche voor een romige touch.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo, die goed samengaat met de zoete smaken van de paprika.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch