Romige Pasta met Aubergine en Gekarameliseerde Ui

Romige pasta met aubergine en gekarameliseerde ui, geserveerd op een rustiek keramisch bord. Gegarneerd met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas, sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met zachte, natuurlijke belichting.

Romige Pasta met Aubergine en Gekarameliseerde Ui

Een smaakvolle pasta met zachte aubergine en zoete gekarameliseerde ui, geserveerd in een romige saus en afgemaakt met verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 3 el olijfolie
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 2 uien in dunne ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el bruine suiker
  • 1 pot Grand’Italia Romana pastasaus
  • 100 ml kookroom
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum ter garnering
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Instructies

  • Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de uien op laag vuur.
  • Voeg de balsamicoazijn en bruine suiker toe en laat de uien in 10-15 minuten karamelliseren.
  • Verhit de resterende olijfolie in een andere pan en bak de aubergineblokjes goudbruin.
  • Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  • Voeg de pastasaus en kookroom toe aan de aubergine en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de spaghetti af en meng met de romige saus.
  • Serveer de pasta op borden en verdeel de gekarameliseerde uien erover.
  • Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en garneer met verse basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een knapperig stuk ciabatta en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een Timara Chardonnay Semillon past goed bij dit gerecht. De volle smaak van de Chardonnay en de frisheid van de Semillon vullen de romige saus en de gekarameliseerde ui mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch