Romige Pastasalade met Gerookte Zalm en Sinaasappel
Equipment
- ruime pan
- Ruime serveerschaal
Ingrediënten
- 300 g penne
- 300 g broccoli in kleine roosjes
- 225 g doperwten diepvries, fijn
- 1 sinaasappel
- 125 ml zure room
- 1 theelepel mosterd
- 200 g gerookte zalmfilet
- 1 blikje maïskorrels 300 g, uitgelekt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- ook de penne in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Giet de pasta af, spoel hem af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
- Kook de broccoli in een klein laagje kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar.
- Doe de doperwten in een schaal, giet er kokend water op en laat 2-3 minuten staan tot de doperwten net ontdooid zijn.
- Giet de broccoli en de doperwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Boen de sinaasappel schoon.
- Rasp de schil van de sinaasappel fijn en voeg toe aan de zure room in de serveerschaal.
- Pers de sinaasappel uit en roer het sap samen met de mosterd door de room.
- Breng de dressing op smaak met zout en versgemalen peper.
- Snijd de gerookte zalm in repen van drie centimeter breed.
- Schep de afgekoelde penne, broccoli, doperwten, maïs en zalm door de sinaasappeldressing in de serveerschaal en meng alles goed door elkaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 26 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 7 g