Romige pastinaaksoep met kruidige twist
Een romige, kruidige soep op basis van pastinaak en specerijen, ideaal voor gure dagen en verrassend anders dan je gewend bent!
Equipment
- blender of staafmixer
- Kookpan met deksel
- Lepel
- maatbeker
- Vijzel of kruidenmolen
Ingrediënten
- 1 el bloem
- 1 gedroogde rode peper
- 1 grote pastinaak geschild en in stukken gesneden
- 1 grote teen knoflook gehalveerd
- 1 l runderbouillon
- 1 middelgrote ui fijngehakt
- ⅛ l room
- 1 tl gemalen geelwortel kurkuma
- ¼ tl gemalen fenegriek
- 1 afgestreken tl komijnzaadjes
- 1 volle el boter
- 1 volle el korianderzaadjes
- bieslook of peterselie gehakt
Instructies
- Maal korianderzaadjes, komijnzaadjes, rode peper, kurkuma en fenegriek fijn in een vijzel en meng goed.
- Smoor ui, knoflook en pastinaak 10 minuten in boter in een gesloten pan.
- Roer bloem en 1 eetlepel van het kruidenmengsel erdoor en bak 2 minuten mee.
- Voeg bouillon geleidelijk toe en laat zachtjes koken tot pastinaak gaar is.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender en verdun eventueel met water.
- Breng opnieuw tegen de kook aan en voeg de room toe zonder te laten koken.
- Serveer met bieslook, peterselie of pastinaakchips.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met krokante pastinaakchips of een scheutje extra room voor een feestelijke presentatie. Wijnadvies:
Een aromatische Viognier of een milde, ronde Chardonnay past goed bij de kruidige smaken van deze soep.
Garneer met krokante pastinaakchips of een scheutje extra room voor een feestelijke presentatie. Wijnadvies:
Een aromatische Viognier of een milde, ronde Chardonnay past goed bij de kruidige smaken van deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g