Romige Penne met Broccoli, Garnalen en Rivierkreeftjes

Romige Penne met Broccoli, Garnalen en Rivierkreeftjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote kookpan
  • Wok of grote koekenpan
  • Lepel of spatel

Ingrediënten

  • 240 gram penne
  • 400 gram broccoli in roosjes
  • 300 gram wokgarnalen
  • 200 gram rivierkreeftjes
  • Zout naar smaak
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 klein bekertje 200 ml crème fraîche

Instructies

Penne Koken:

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met een snufje zout tot deze al dente is.
  • Giet af en zet apart.

Broccoli Wokken:

  • Verhit een beetje olie in een wok of grote koekenpan en wok de broccoli roosjes tot ze beetgaar zijn (ongeveer 5-7 minuten).

Samenvoegen:

  • Voeg de gekookte penne toe aan de pan met broccoli en roer goed door elkaar.
  • Voeg de crème fraîche toe en verwarm het geheel op een laag vuur totdat alles goed gemengd en warm is.

Garnalen en Rivierkreeftjes Toevoegen:

  • Voeg de wokgarnalen en rivierkreeftjes toe aan de pan.
  • Roer voorzichtig zodat de zeevruchten gelijkmatig verdeeld worden en warm zijn.

Kruiden:

  • Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden naar wens.

Serveren:

  • Serveer direct en geniet van een heerlijke, romige pasta met zeevruchten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Pescatarian