Romige Penne met Italiaanse Mosselen en Groentesaus

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
  • 400 g Italiaanse roerbakgroentemix
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 kg panklare mosselen
  • 250 g penne rigate koelvers
  • 100 ml koksroom
  • 100 g zongedroogde tomatentapenade

Instructies

  • Verhit in een (mossel)pan de olijfolie en bak de roerbakgroentemix met Italiaanse kruiden op matig vuur gedurende 3 minuten.
  • Controleer ondertussen de mosselen en verwijder de kapotte mosselen en de mosselen die niet sluiten na een tik.
  • Voeg de mosselen toe aan de groenten in de pan en kook ze op matig vuur gedurende 6-8 minuten tot alle schelpen openstaan.
  • Kook in een andere pan de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verwarm in een steelpan de koksroom met de zongedroogde tomatentapenade.
  • Schep de mosselen in een grote kom.
  • Haal de groenten met een schuimspaan uit de pan en roer ze door de tapenadesaus.
  • Giet de penne af en verdeel ze over twee diepe borden.
  • Schep de groentesaus over de pasta en serveer de mosselen erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn, zoals een Vermentino of een Pinot Grigio, past goed bij de romige penne, de zeevruchten en de kruidige groentesaus.

Voedingswaarden

Calories: 900 kcal | koolhydraten: 95 g | Protein: 55 g | Vet: 35 g | Zout: 3 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Pescatarian