Romige Penne met Italiaanse Mosselen en Groentesaus
Equipment
- grote kom
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
- 400 g Italiaanse roerbakgroentemix
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 2 kg panklare mosselen
- 250 g penne rigate koelvers
- 100 ml koksroom
- 100 g zongedroogde tomatentapenade
Instructies
- Verhit in een (mossel)pan de olijfolie en bak de roerbakgroentemix met Italiaanse kruiden op matig vuur gedurende 3 minuten.
- Controleer ondertussen de mosselen en verwijder de kapotte mosselen en de mosselen die niet sluiten na een tik.
- Voeg de mosselen toe aan de groenten in de pan en kook ze op matig vuur gedurende 6-8 minuten tot alle schelpen openstaan.
- Kook in een andere pan de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verwarm in een steelpan de koksroom met de zongedroogde tomatentapenade.
- Schep de mosselen in een grote kom.
- Haal de groenten met een schuimspaan uit de pan en roer ze door de tapenadesaus.
- Giet de penne af en verdeel ze over twee diepe borden.
- Schep de groentesaus over de pasta en serveer de mosselen erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Vermentino of een Pinot Grigio, past goed bij de romige penne, de zeevruchten en de kruidige groentesaus.Voedingswaarden
Calories: 900 kcal | koolhydraten: 95 g | Protein: 55 g | Vet: 35 g | Zout: 3 g | Sugar: 7 g