Romige Penne met Tonijnsaus en Courgette

Romige Penne met Tonijnsaus en Courgette

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g penne pasta
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten 400 g
  • 2 blikjes tonijn in olie à 185 g
  • 125 ml slagroom
  • 2 courgettes in plakjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een wok en fruit hierin de gesnipperde ui.
  • Voeg de gepelde tomaten met vocht toe en laat 15 minuten zachtjes stoven.
  • Laat de tonijn uitlekken in een zeef en verdeel in stukjes.
  • Voeg de tonijn en slagroom toe aan de tomatensaus en laat nog 3-4 minuten zachtjes meestoven.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak in een koekenpan de plakjes courgette 5 minuten al omscheppend in de resterende olijfolie.
  • Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Schep de tonijnsaus door de penne en serveer met de gebakken courgette.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië