Romige Pompoensoep met Kokosmelk en Gember

Een warme en uitnodigende foto van romige pompoensoep met kokosmelk en gember, geserveerd in rustieke keramische kommen. De soep is helder oranje, glad en gegarneerd met geroosterde pompoenpitten en kokosvlokken. De setting toont een gezellige vintage keuken met houten werkbladen, pastelgroene en blauwe kastjes, en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Details zoals een kleine pompoen, een pot kokosmelk en rustieke keukengerei versterken de feestelijke en comfortabele sfeer, ideaal voor de herfst of winter.

Romige Pompoensoep met Kokosmelk en Gember

Een warme, romige pompoensoep met kokosmelk en gember, perfect voor koude dagen of een feestelijke lunch.
Porties: +
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 stukje gember 2 cm, geschild en fijngehakt
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Olijfolie
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Pompoenpitten voor garnering
  • Kokosvlokken voor garnering

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan.
  • Fruit de ui, knoflook en gember zachtjes tot ze glazig zijn.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze kort mee om de smaken te versterken.
  • Bestrooi de groenten met kerriepoeder en roer goed door.
  • Giet de groentebouillon en kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep zachtjes sudderen totdat de pompoen volledig gaar en zacht is (ongeveer 20 minuten).
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde en romige consistentie.
  • Breng de soep op smaak met zout en zwarte peper naar wens.
  • Serveer de soep warm in kommen en garneer met pompoenpitten en kokosvlokken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met knapperig brood of een sneetje geroosterde roggebrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Riesling past perfect bij deze romige soep.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Soep
Land van herkomst Thailand
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Veganistisch
Feestdagen etc Kerst