Romige Pompoensoep met Kokosmelk en Gember
Een warme, romige pompoensoep met kokosmelk en gember, perfect voor koude dagen of een feestelijke lunch.
Equipment
- Grote soeppan
Ingrediënten
- 1 kg pompoen geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui grof gehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 stukje gember 2 cm, geschild en fijngehakt
- 400 ml kokosmelk
- 1 liter groentebouillon
- 1 theelepel kerriepoeder
- Olijfolie
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Pompoenpitten voor garnering
- Kokosvlokken voor garnering
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan.
- Fruit de ui, knoflook en gember zachtjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze kort mee om de smaken te versterken.
- Bestrooi de groenten met kerriepoeder en roer goed door.
- Giet de groentebouillon en kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep zachtjes sudderen totdat de pompoen volledig gaar en zacht is (ongeveer 20 minuten).
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde en romige consistentie.
- Breng de soep op smaak met zout en zwarte peper naar wens.
- Serveer de soep warm in kommen en garneer met pompoenpitten en kokosvlokken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met knapperig brood of een sneetje geroosterde roggebrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Riesling past perfect bij deze romige soep.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g