Romige Preisoep met Gerookte Zalm
Ingrediënten
- 2 kruimige aardappels in blokjes gesneden
- 150 g prei in ringen gesneden
- 1 eetlepel tijm
- 750 ml kippenbouillon van tablet
- 50 ml slagroom
- 100 g gerookte zalm in reepjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook.
- Voeg de blokjes aardappel, prei en tijm toe.
- Laat het geheel zachtjes koken gedurende 15 minuten.
- Pureer de soep voorzichtig met een staafmixer of in een keukenmachine tot een glad mengsel.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden.
- Schenk een scheutje slagroom in elke kom soep en roer even kort met een lepel zodat de slagroom als een halve cirkel zichtbaar wordt.
- Leg de reepjes gerookte zalm in de soep.
- Serveer de romige preisoep met vers brood of stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige preisoep en versterkt de smaak van de gerookte zalm.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g