Romige Radijssoep met Bosui en Ras el Hanout
Probeer deze unieke romige radijssoep met een vleugje ras el hanout. Verfrissend en vol smaak!
Ingrediënten
- 700 ml groentebouillon
- 1 bosje radijs goed schoongewassen (4 radijsjes apart houden)
- 2 bosuien in stukjes gesneden
- Keukenroom naar smaak
- ½ el ras el hanout
- 1 teentje knoflook geperst
Instructies
- Breng de groentebouillon aan de kook in een pan.
- Voeg de bosui, radijs (behalve de 4 apart gehouden), en knoflook toe aan de bouillon.
- Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg tijdens het koken een scheut keukenroom toe en roer goed door.
- Snijd de apart gehouden radijsjes in dunne plakjes.
- Pureer de soep eventueel met een staafmixer voor een gladde textuur (optioneel).
- Vul de borden met de soep en garneer met de dun gesneden radijsjes.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze radijssoep.
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g