Romige Radijssoep met Bosui en Ras el Hanout

Romige Radijssoep met Bosui en Ras el Hanout

Romige Radijssoep met Bosui en Ras el Hanout

Probeer deze unieke romige radijssoep met een vleugje ras el hanout. Verfrissend en vol smaak!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 700 ml groentebouillon
  • 1 bosje radijs goed schoongewassen (4 radijsjes apart houden)
  • 2 bosuien in stukjes gesneden
  • Keukenroom naar smaak
  • ½ el ras el hanout
  • 1 teentje knoflook geperst

Instructies

  • Breng de groentebouillon aan de kook in een pan.
  • Voeg de bosui, radijs (behalve de 4 apart gehouden), en knoflook toe aan de bouillon.
  • Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg tijdens het koken een scheut keukenroom toe en roer goed door.
  • Snijd de apart gehouden radijsjes in dunne plakjes.
  • Pureer de soep eventueel met een staafmixer voor een gladde textuur (optioneel).
  • Vul de borden met de soep en garneer met de dun gesneden radijsjes.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze radijssoep.

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch