Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen

Allerhande 2002
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • 1 liter melk
  • 150 g dessertrijst kortkokende
  • zout
  • 10 eetlepels vloeibare honing
  • 1 zakje amandelschaafsel 45 g
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 500 g aardbeien
  • 2 dl slagroom
  • 2 eetlepels suiker

Instructies

  • Citroen goed schoonboenen, schil raspen.
  • Vanillestokje in lengte opensnijden.
  • In pan melk met vanillestokje, citroenrasp, dessertrijst en zout aan de kook brengen en in ca. 12 minuten tot pap koken.
  • Tussentijds regelmatig roeren.
  • Vanillestokje uit pap nemen, merg uit vanillestokje schrapen en door pap roeren.
  • Pap op smaak brengen met 7 eetlepels honing en laten afkoelen.
  • In koelkast in ca. 1 uur koud laten worden.
  • In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren en op bord laten afkoelen.
  • In zelfde koekenpan boter smelten, rest van honing toevoegen en tot saus roeren. Amandelschaafsel door saus scheppen.
  • Aardbeien schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Slagroom met suiker lobbig kloppen en door koude rijstepap scheppen.
  • Rijstepap en aardbeien om-en-om over glazen verdelen, eindigen met plakjes aardbei.
  • Garneren met honingamandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch