Romige Risotto met Gerookte Zalm
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 1 bleekselderijstengel
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten gesnipperd
- 300 g risottorijst
- 750 ml tuinkruidenbouillon van 1½ tablet
- 100 g verse roomkaas naturel
- 100 g gerookte zalm in reepjes
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd de bleekselderijstengel in reepjes, en houd het blad apart voor garnering.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalotten gedurende 1 minuut.
- Roer de risottorijst erdoor en bak zachtjes tot alle korrels glanzend en doorzichtig zijn.
- Voeg de reepjes bleekselderij toe aan de rijst en schenk de helft van de bouillon in de pan.
- Verwarm op laag vuur tot de bouillon volledig is opgenomen, roer regelmatig met een houten lepel.
- Voeg vervolgens steeds een scheut bouillon toe en laat deze volledig opnemen voordat je de volgende scheut toevoegt.
- Ga zo door tot de risotto na 20-25 minuten beetgaar en smeuïg is.
- Snijd het blad van de bleekselderij fijn.
- Haal de pan van het vuur en roer de roomkaas door de risotto.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de risotto in vier diepe borden en garneer met de reepjes gerookte zalm en het fijngesneden bleekselderijblad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze romige risotto met gerookte zalm als hoofdgerecht met een frisse groene salade aan de zijde.