Romige Rucolapesto
Equipment
Ingrediënten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 75 g rucola
- 15 g verse basilicum
- 1 teentje knoflook gepeld
- 2 eetlepels geraspte pittige kaas bijv. grana padano of pecorino
- 100 ml olijfolie extra vierge
- ½ eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin in ongeveer 1 minuut.
- Laat ze afkoelen op een schotel.
- Scheur de rucola en basilicum in stukken boven de mengkom van de keukenmachine.
- Pers het teentje knoflook erboven uit.
- Laat de keukenmachine kort op een langzame snelheid draaien (pulserend) totdat de massa grof gehakt is.
- Voeg de geroosterde pijnboompitten, kaas en olijfolie toe en maal het geheel nog kort totdat het een smeuïge massa is.
- Schep de rucolapesto in een kom en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Laat de smaken minstens 15 minuten, bij voorkeur langer, intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Bewaar de rucolapesto afgedekt in de koelkast (niet langer dan 3 dagen), maar laat het voor gebruik op kamertemperatuur komen.
- Je kunt de pesto ook invriezen (niet langer dan 1 maand bewaren).
- Voeg de pesto pas op het laatste moment toe aan warme gerechten.
Wijnadvies:
Deze Romige Rucolapesto past goed bij een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Chianti.Voedingswaarden
Calories: 219 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 2 g | Vet: 23 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 0.2 g