Romige Schaaldieren Royale

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram schaaldierenvlees bijv. garnalen, krab of kreeft, fijngehakt
  • ½ deciliter slagroom
  • 2 eieren waarvan 1 heel en 1 losgeklopt
  • Nootmuskaat zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel bechamelsaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  • Vet de bakvormpjes in met boter.
  • Stamp het schaaldierenvlees fijn in een vijzel samen met de slagroom.
  • Voeg de bechamelsaus en het losgeklopte ei toe aan het schaaldiermengsel.
  • Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  • Passeer het mengsel door een zeef om een gladde textuur te krijgen.
  • Giet het mengsel in de ingevette bakvormpjes.
  • Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot de helft van de hoogte van de bakvormpjes (au bain-marie).
  • Bak de royales in de voorverwarmde oven gedurende 40 tot 45 minuten, of tot ze gestold zijn.
  • Laat de royales buiten de au bain-marie afkoelen alvorens ze uit de vormpjes te storten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne past goed bij dit gerecht. De romige textuur van de schaaldieren royale wordt mooi gecompenseerd door de volle smaak van de Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 130 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 9 g | Vet: 9 g | Zout: 0.7 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Zout arm