Romige Spinazie-Champignon Gratin uit de Oven
Een romige spinazie-champignon gratin met béchamelsaus en een krokant goudbruin korstje. Een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij vlees of vis!
Equipment
- grill
Ingredients
- 600 g ontdooide diepvriesspinazie
- 1 teentje knoflook
- 60 g boter
- 3 dl béchamelsaus
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 250 g champignons in plakjes gesneden
- 4 eetlepels slagroom
- 2 eidooiers
Instructions
- Knijp het overtollige vocht uit de ontdooide spinazie.
- Smelt de helft van de boter in een pan en bak het gehalveerde teentje knoflook zachtjes tot het lichtbruin is (ongeveer 3 minuten).
- Voeg de spinazie toe en bak het geheel nog 4 minuten.
- Verwarm de béchamelsaus en roer de helft ervan samen met zout en peper door de spinazie.
- Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal.
- Verwarm de grill voor.
- Bak de champignons in de rest van de boter gedurende 5 minuten.
- Schep 2 eetlepels champignons uit de pan en zet apart.
- Voeg de rest van de béchamelsaus toe aan de pan met champignons.
- Klop de slagroom lobbig, meng dit met de eidooiers en roer dit mengsel door de champignonsaus.
- Verdeel de champignonsaus over de spinazie in de ovenschaal en schep de apart gehouden champignons erover.
- Gratineer het gerecht ongeveer 4 minuten onder de hete grill tot het goudbruin kleurt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze romige gratin als bijgerecht bij een stuk gebakken zalm, gegrilde kipfilet of een vegetarische quiche voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een volle Chardonnay past perfect bij de romige textuur en aardse smaken van deze gratin.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 9 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g