Romige Spinazie-Champignongratin onder de Grill
Een hartig ovengerecht met spinazie, champignons en romige bechamelsaus, perfect voor de koudere maanden.
Equipment
- Beboterde ovenschaal
- grill
Ingredients
- 600 g diepvries bladspinazie ontdooid
- 60 g boter
- 1 teentje knoflook
- 3 dl bechamelsaus bijv. Grand d'Italia
- Zout en peper
- 250 g champignons in plakjes
- 4 eetlepels slagroom
- 2 eidooiers
Instructions
- Knijp het vocht uit de ontdooide bladspinazie.
- Bak het gehalveerde teentje knoflook in de helft van de boter gedurende 3 minuten zachtjes bruin.
- Voeg de spinazie toe en bak nog 4 minuten.
- Verwarm de bechamelsaus.
- Roer de helft van de saus, zout en peper door de spinazie en doe het mengsel in een beboterde ovenschaal.
- Verwarm de grill voor.
- Bak de champignons gedurende 5 minuten in de rest van de boter.
- Schep 2 eetlepels champignons uit de pan en houd apart.
- Schenk de rest van de bechamelsaus in de pan met champignons.
- Klop de slagroom lobbig en klop vervolgens de eidooiers erdoor.
- Roer dit room-eimengsel door het champignonmengsel en verdeel het over de spinazie in de ovenschaal.
- Schep de achtergehouden champignons erbovenop.
- Gratineer onder de hete grill gedurende 4 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier past perfect bij dit romige gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 292 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 12 g | Vet: 25 g | Zout: 720 g | Sugar: 2 g