Romige Tagliatelle met Asperges en Parmaham
Ingrediënten
- 600 g witte asperges
- 300 g tagliatelle
- 1 pakje mix voor tagliatelle roomsaus 70 g
- 250 ml melk
- 75 g parmaham
- 12½ g verse bieslook
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
- Schil de asperges, verwijder de houtige uiteinden en snijd de asperges schuin in plakjes.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de asperges toe aan de pan met kokend water gedurende de laatste 5 minuten van de kooktijd van de tagliatelle.
- Giet de tagliatelle en asperges af en doe ze terug in de pan.
- Bereid intussen de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking, gebruikmakend van de melk.
- Meng de saus met de tagliatelle en asperges.
- Scheur de parmaham in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pasta.
- Knip de verse bieslook fijn en strooi deze over de pasta.
- Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en meng goed.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke pasta met een frisse groene salade en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino, past perfect bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g