Romige Tagliatelle met Zalm en Citroen-Broccoli

Romige Tagliatelle met Zalm en Citroen-Broccoli

Een smaakvolle maaltijd met een romige zalmroomsaus, frisse citroen en knapperige broccoli. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd!
Porties: + personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g verse roomkaas met kruiden
  • 200 g zalmsnippers
  • 400 g tagliatelle bicolore
  • 600 g broccoliroosjes
  • 2 el kraanwater
  • ½ citroen

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Kook ondertussen de broccoli in ca.
  • 5 minuten beetgaar.
  • Laat in een pan de roomkaas op laag vuur smelten.
  • Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de roomkaas en pers het sap uit.
  • Roer de zalmsnippers, citroensap en water door de roomkaas en verwarm de saus nog ca. 1 minuut door.
  • Giet de tagliatelle en broccoli af en schep ze op een bord.
  • Schep de zalmsaus over de tagliatelle en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Feestdagen etc Verjaardag