Romige Tagliatelle met Zalm en Citroen-Broccoli
Een smaakvolle maaltijd met een romige zalmroomsaus, frisse citroen en knapperige broccoli. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd!
Ingrediënten
- 150 g verse roomkaas met kruiden
- 200 g zalmsnippers
- 400 g tagliatelle bicolore
- 600 g broccoliroosjes
- 2 el kraanwater
- ½ citroen
Instructies
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Kook ondertussen de broccoli in ca.
- 5 minuten beetgaar.
- Laat in een pan de roomkaas op laag vuur smelten.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de roomkaas en pers het sap uit.
- Roer de zalmsnippers, citroensap en water door de roomkaas en verwarm de saus nog ca. 1 minuut door.
- Giet de tagliatelle en broccoli af en schep ze op een bord.
- Schep de zalmsaus over de tagliatelle en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g