Romige Velouté van Tomaten met Basilicum

Een troostrijke en elegante presentatie van velouté de tomates (tomatensoep), geserveerd in een witte kom. De soep heeft een rijke rode kleur, is gegarneerd met een swirl van room en verse basilicumblaadjes. De setting bevat vers gebakken brood aan de zijkant, met een levendige Mexicaans-geïnspireerde decoratie met kleurrijke textielen, zachte natuurlijke verlichting en rustieke houten elementen, wat zorgt voor een warme en uitnodigende

Romige Velouté van Tomaten met Basilicum

Een zachte en romige Franse tomatensoep met verse basilicum, ideaal als licht voorgerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 39 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 750 g tomaten in stukjes
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel suiker
  • ¾ liter groentebouillon van tablet
  • 1 dl slagroom
  • 3 eetlepels basilicum fijngesneden
  • Peper
  • Zout

Instructies

Voorbereiding:

  • Verhit de boter in een kookpan op laag vuur.
  • Bak de tomaten, sjalotjes, knoflook en suiker zachtjes gedurende 30 minuten.
  • Pureer het mengsel in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Zeef de soep boven een pan om een fluweelzachte textuur te krijgen.
  • Voeg de warme bouillon toe aan het gezeefde tomatenmengsel.

Bereiding:

  • Breng de soep aan de kook en voeg de slagroom toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm alles goed door, zonder het te laten koken.
  • Verdeel de soep over kommen en strooi de fijngesneden basilicum erover.
  • Serveer direct met vers brood of croutons.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met vers gebakken brood of croutons.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past perfect bij deze zachte tomatensoep.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst