Romige waterkerssoep met tomaat

Een kom waterkerssoep met een levendige groene kleur, gegarneerd met verse waterkersblaadjes, gehakte peterselie en plakjes tomaat. Er is een sierlijke swirl van room op de soep. De rustieke houten tafel en zachte natuurlijke belichting zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer.

Romige waterkerssoep met tomaat

Een lichte, romige waterkerssoep met een vleugje tomaat en peterselie. Perfect als voorgerecht of lichte lunch.
Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter bouillon
  • 150 g room
  • 2 bundeltjes waterkers
  • 3 tomaten
  • ½ liter melk
  • 1 eetlepel rijstmeel
  • Zout
  • Gehakte peterselie

Instructies

  • Pluk de blaadjes van de waterkers en was ze grondig.
  • Bewaar enkele blaadjes voor de garnering.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat de waterkersblaadjes hierin 15 minuten garen.
  • Pureer de soep met een blender of staafmixer tot een gladde massa.
  • Voeg de melk en het rijstmeel toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
  • Giet de soep in een soepterrine en laat afkoelen.
  • Roer vlak voor het opdienen de room erdoor en breng verder op smaak met zout.
  • Pel de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg toe aan de soep.
  • Bestrooi met gehakte peterselie en garneer met de achtergehouden waterkersblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met vers brood of croutons voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 140 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 5 g | Vet: 9 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lunch / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch