Romige Waterkerssoep met Tomaten en Peterselie

Een verfijnde en elegante foto van romige waterkerssoep met tomaten en peterselie, geserveerd in rustieke keramische kommen. De soep is helder groen, glad van textuur en gegarneerd met verse waterkersblaadjes, gehakte peterselie en stukjes rijpe tomaat. De setting toont een vintage keuken met houten werkbladen, pastelgroene en blauwe kastjes en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Details zoals een bosje verse waterkers, een knapperig brood en een lepel versterken de frisse en uitnodigende sfeer.

Romige Waterkerssoep met Tomaten en Peterselie

Een verfijnde en frisse waterkerssoep, verrijkt met room en tomaten, perfect als voorgerecht.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan
  • Staafmixer of blender
  • soepterrine

Ingrediënten

  • 1 bundel waterkers ontbladerd
  • 1 liter bouillon
  • ½ liter melk
  • 1 eetlepel rijstmeel
  • 150 g room
  • 3 tomaten gepeld en in stukken
  • Gehakte peterselie
  • Zout

Instructies

  • Ontblader de waterkers en was de blaadjes grondig.
  • Bewaar enkele blaadjes voor decoratie.
  • Kook de rest van de waterkersblaadjes 15 minuten in de bouillon tot ze zacht zijn.
  • Pureer de waterkers met een staafmixer of blender tot een glad mengsel.
  • Voeg de melk en het rijstmeel toe en breng aan de kook, al roerend om klontjes te voorkomen.
  • Giet de soep over in een soepterrine en laat afkoelen.
  • Net voor het opdienen, roer de room door de soep en breng op smaak met zout.
  • Voeg de gepelde en in stukken gesneden tomaten toe aan de soep.
  • Bestrooi met gehakte peterselie en garneer met de apart gehouden blaadjes waterkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze soep met een sneetje geroosterd brood of een licht belegd sandwich.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc voor een frisse aanvulling.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch