Romige Witlofsoep met Bleu d’Auvergne en Prei

Romige Witlofsoep met Bleu d'Auvergne en Prei

Romige Witlofsoep met Bleu d'Auvergne en Prei

Porties: + personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram panklare prei uit zakje
  • 100 gram Bleu d'Auvergne kaas verkruimeld
  • 400 ml romige witlofsoep koelvers
  • 8 bruschetta's Italiaanse broodjes

Instructies

  • Verhit de olijfolie in de wok en bak de prei in ongeveer 3 minuten beetgaar.
  • Verkruimel ondertussen 100 gram Bleu d'Auvergne kaas.
  • Roer de witlofsoep en de verkruimelde kaas door de prei en verwarm de soep zachtjes gedurende 3 tot 4 minuten.
  • Bestrijk de bruschetta's met de resterende Bleu d'Auvergne kaas.
  • Schep de soep in twee diepe borden en leg de bruschetta's in het midden van de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een glas droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch