Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram panklare prei uit zakje
- 100 gram Bleu d'Auvergne kaas verkruimeld
- 400 ml romige witlofsoep koelvers
- 8 bruschetta's Italiaanse broodjes
Instructies
- Verhit de olijfolie in de wok en bak de prei in ongeveer 3 minuten beetgaar.
- Verkruimel ondertussen 100 gram Bleu d'Auvergne kaas.
- Roer de witlofsoep en de verkruimelde kaas door de prei en verwarm de soep zachtjes gedurende 3 tot 4 minuten.
- Bestrijk de bruschetta's met de resterende Bleu d'Auvergne kaas.
- Schep de soep in twee diepe borden en leg de bruschetta's in het midden van de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past uitstekend bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 6 g