Romige Wortel-Gembersoep met Bosui

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g worteltjes schoongemaakt en in blokjes gesneden
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 20 g boter of margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 pot vleesfond 380 ml
  • 3 bosuitjes schoongemaakt en in dunne ringetjes gesneden
  • 1 beker crème fraîche 125 ml
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 8 soepstengels

Instructies

Voorbereiden:

  • Verhit de boter of margarine in een hoge (soep)pan.
  • Voeg de gesneden worteltjes en ui toe en laat ze afgedekt ongeveer 10 minuten zachtjes smoren.
  • Roer de tomatenpuree en gemberpoeder erdoor en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg de vleesfond toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de wortels afgedekt nog 10 minuten zachtjes gaar koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.

Bereiden:

  • Roer de crème fraîche en 1/4 liter water door de soep.
  • Breng de soep al roerend aan de kook.
  • Breng op smaak met zout, peper en gembersiroop.
  • Roer de soep goed door en verdeel het over vier diepe borden.
  • Garneer met de gesneden bosui.
  • Serveer de soep met de soepstengels.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige wortel-gembersoep met bosui past goed bij een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner. De levendige citrus- en kruidenaroma's van de wijn vullen de subtiele gember- en uiensmaken van de soep aan, waardoor een evenwichtige smaakcombinatie ontstaat.

Voedingswaarden

Calories: 174 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 13 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Azië / Europa / Fusion
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch