Romige Wortel-Gembersoep met Bosui
Equipment
Ingrediënten
- 200 g worteltjes schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 1 kleine ui gesnipperd
- 20 g boter of margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 pot vleesfond 380 ml
- 3 bosuitjes schoongemaakt en in dunne ringetjes gesneden
- 1 beker crème fraîche 125 ml
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- 1 eetlepel gembersiroop
- 8 soepstengels
Instructies
Voorbereiden:
- Verhit de boter of margarine in een hoge (soep)pan.
- Voeg de gesneden worteltjes en ui toe en laat ze afgedekt ongeveer 10 minuten zachtjes smoren.
- Roer de tomatenpuree en gemberpoeder erdoor en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de vleesfond toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat de wortels afgedekt nog 10 minuten zachtjes gaar koken.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
Bereiden:
- Roer de crème fraîche en 1/4 liter water door de soep.
- Breng de soep al roerend aan de kook.
- Breng op smaak met zout, peper en gembersiroop.
- Roer de soep goed door en verdeel het over vier diepe borden.
- Garneer met de gesneden bosui.
- Serveer de soep met de soepstengels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige wortel-gembersoep met bosui past goed bij een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner. De levendige citrus- en kruidenaroma's van de wijn vullen de subtiele gember- en uiensmaken van de soep aan, waardoor een evenwichtige smaakcombinatie ontstaat.Voedingswaarden
Calories: 174 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 13 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 6 g