Roomkaasletters met Crostini

Knapperige crostini met elegant gespoten roomkaasletters, gegarneerd met verse kruiden en geserveerd op een rustieke houten plank.

Roomkaasletters met Crostini

Romige roomkaasletters met knapperige crostini, een elegant en smaakvol hapje voor elke gelegenheid.
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Total time 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels honing-mosterddressing
  • 75 gram rucola slamelange
  • 735 gram roomkaas
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd het stokbrood schuin in dunne plakken.
  • Leg de plakken brood op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.
  • Bak de crostini's 10-12 minuten goudgeel en knapperig.
  • Roer de roomkaas los in een kom en voeg peper toe.
  • Schep de roomkaas in een spuitzak.
  • Spuit de eerste letter van de namen van de tafelgenoten op kleine borden.
  • Meng de rucola met de honing-mosterddressing in een kom.
  • Voeg zout en peper toe.
  • Leg een toef sla bovenop de kaasletters en leg de crostini's ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de roomkaasletters direct.
Wijnadvies:
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met citrus tonen die goed past bij de roomkaas en mosterd.
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de romige textuur van de roomkaas complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Borrelhapjes / Broodjes / Kaas / Koude Hapjes
Land van herkomst Mediterraan
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch