Rosé Gebraden Kalfsrib met Cognacsaus à la Paul

Rosé Gebraden Kalfsrib met Cognacsaus à la Paul

Rosé gebraden kalfsrib, geserveerd met een rijke cognacsaus, is een verfijnd gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden. Een feestelijke maaltijd die luxe uitstraalt.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • kg kalfsrib met been
  • ½ dl cognac
  • 4 dl kalfsjus
  • Verse gehakte kruiden naar keuze
  • Boter
  • Zout
  • Peper
  • Plakjes kiwi en gehalveerde druiven optioneel, voor serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Wrijf de kalfsrib in met zout en peper.
  • Vet een braadslede in met boter en leg de kalfsrib erin.
  • Plaats de braadslede in de oven en braad de kalfsrib ongeveer 35 minuten, tot hij rosé is.
  • Gebruik een vleesthermometer voor een kerntemperatuur van 55-60°C voor rosé.
  • Haal het vlees uit de braadslede en wikkel het in aluminiumfolie om warm te houden.
  • Verwijder overtollig braadvet uit de braadslede en blus af met cognac.
  • Voeg de kalfsjus toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Breng de saus op smaak met zout en verse gehakte kruiden.
  • Serveer met plakjes kiwi en gehalveerde druifjes voor een frisse touch.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn, zoals een Bordeaux of een Cabernet Sauvignon, past goed bij dit gerecht vanwege de rijke smaken en de stevige textuur van het vlees.

Voedingswaarden

Calories: 680 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 50 g | Vet: 50 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Lente
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst