Rozemarijnbouillon met kip en venkel van Allerhande
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 venkel
- 1 teentje knoflook
- 2 kippenbouillontabletten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 zakje verse rozemarijn 15 g
- 4 eetlepels witte vermout
Instructies
- Kipfilets in dunne reepjes snijden.
- Venkel schoonmaken, halveren en in dunne reepjes snijden.
- Knoflook pellen. In pan 1 1/2 liter water aan de kook brengen.
- Bouillontabletten erboven verkruimelen.
- Wok verhitten.
- Olie over panbodem laten uitvloeien.
- Kip in wok doen, knoflook erboven uitpersen en geheel ca. 2 minuten roerbakken.
- Bouillon in wok schenken.
- Reepjes venkel en rozemarijn (4 takjes achterhouden voor garnering) toevoegen.
- Deksel op wok leggen en bouillon ca. 10 minuten op laag vuur laten trekken.
- Rozemarijn uit bouillon nemen, vermout erdoor roeren.
- Bouillon over vier diepe borden verdelen.
- In elk bord takje rozemarijn leggen.