Rundergehaktsoep met Verse Munt
Ingrediënten
- 250 g rundergehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 stukje foelie
- 1 liter vleesbouillon van tablet
- 1 ciabattina of 2-4 dikke sneden pain de campagne
- 1 teentje knoflook gepeld
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 7½ gram verse munt
- 3 eetlepels Madeira
Instructies
- Verdeel het gehakt in kleine stukjes met behulp van een vork in een pan.
- Voeg de gesnipperde ui en het stukje foelie toe aan het gehakt en roer goed door.
- Giet de vleesbouillon in de pan en breng het geheel langzaam aan de kook.
- Laat de bouillon 30 minuten zachtjes trekken.
- Leg een stuk kaasdoek of een schone theedoek in een zeef boven een andere pan en schenk de bouillon door de zeef (het gehakt wordt verder niet meer gebruikt).
- Snijd het brood in blokjes.
- Pers het teentje knoflook uit boven de olijfolie in een schaal, roer goed door en meng de broodblokjes door de knoflookolie.
- Bak de broodblokjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin, terwijl je ze regelmatig omschept.
- Laat de gebakken broodblokjes afkoelen op keukenpapier.
- Verwarm de bouillon opnieuw.
- Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd ze in reepjes.
- Roer de Madeira door de bouillon en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Verdeel de blokjes brood en muntreepjes over vier diepe borden.
- Schep (aan tafel) de hete bouillon over de broodblokjes en muntreepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaken van deze soep en vult de verse munt en de vleesbouillon goed aan.
Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 11 g | Vet: 17 g | Zout: 2.3 mg | Sugar: 2 g