Rundergehaktsoep met Verse Munt

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 stukje foelie
  • 1 liter vleesbouillon van tablet
  • 1 ciabattina of 2-4 dikke sneden pain de campagne
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • gram verse munt
  • 3 eetlepels Madeira

Instructies

  • Verdeel het gehakt in kleine stukjes met behulp van een vork in een pan.
  • Voeg de gesnipperde ui en het stukje foelie toe aan het gehakt en roer goed door.
  • Giet de vleesbouillon in de pan en breng het geheel langzaam aan de kook.
  • Laat de bouillon 30 minuten zachtjes trekken.
  • Leg een stuk kaasdoek of een schone theedoek in een zeef boven een andere pan en schenk de bouillon door de zeef (het gehakt wordt verder niet meer gebruikt).
  • Snijd het brood in blokjes.
  • Pers het teentje knoflook uit boven de olijfolie in een schaal, roer goed door en meng de broodblokjes door de knoflookolie.
  • Bak de broodblokjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin, terwijl je ze regelmatig omschept.
  • Laat de gebakken broodblokjes afkoelen op keukenpapier.
  • Verwarm de bouillon opnieuw.
  • Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd ze in reepjes.
  • Roer de Madeira door de bouillon en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Verdeel de blokjes brood en muntreepjes over vier diepe borden.
  • Schep (aan tafel) de hete bouillon over de broodblokjes en muntreepjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaken van deze soep en vult de verse munt en de vleesbouillon goed aan.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 11 g | Vet: 17 g | Zout: 2.3 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Portugal