Saffraanrisotto met vis en venkel
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 flinke venkelknol
- 8 dl visbouillon
- 50 gram boter
- 300 gram rondkorrelrijst Arborio
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 1 dl witte wijn
- 250 gram kabeljauwfilet
- 100 gram garnalen
- 4 eetlepels slagroom
- 150 gram Parmezaanse kaas versgeraspte of geschaafde
- peper
- zout
- risotto
- roomkaas
- saffraan
Instructies
- Snipper het sjalotje.
- Snijd de venkel in kleine stukjes, snijd het groen fijn en bewaar dat als garnering.
- Verhit de helft van de boter en fruit de sjalotsnippers hierin glazig.
- Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen.
- Voeg de venkel, de saffraan, de wijn en 3/4 van de bouillon toe en kook de rijst in ± 20 minuten gaar.
- Roer nu en dan en voeg, als de rijst droger wordt, nog wat bouillon toe.
- Snijd de vis in blokjes en laat die de laatste 10 minuten in de risotto gaar worden.
- Roer de slagroom, de rest van de boter, de garnalen en de helft van de kaas
- door de risotto en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Strooi de rest van de kaas en het venkelgroen over de risotto en serveer direct.
Variatie:
- Gebruik 200 gr gerookte vis (zalm, forel) met 100 gr garnalen en 2 eetlepels dille.
- Snijd 100 gr verse roomkaas in blokjes en laat die in de rijst smelten.
- Neem in plaats van venkel plakjes gekookte winterwortel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Gebruik 200 gr gerookte vis (zalm, forel) met 100 gr garnalen en 2 eetlepels dille.Snijd 100 gr verse roomkaas in blokjes en laat die in de rijst smelten.
Neem in plaats van venkel plakjes gekookte winterwortel.