Saffraanrisotto met vis en venkel

Saffraanrisotto met vis en venkel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 flinke venkelknol
  • 8 dl visbouillon
  • 50 gram boter
  • 300 gram rondkorrelrijst Arborio
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 dl witte wijn
  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 100 gram garnalen
  • 4 eetlepels slagroom
  • 150 gram Parmezaanse kaas versgeraspte of geschaafde
  • peper
  • zout
  • risotto
  • roomkaas
  • saffraan

Instructies

  • Snipper het sjalotje.
  • Snijd de venkel in kleine stukjes, snijd het groen fijn en bewaar dat als garnering.
  • Verhit de helft van de boter en fruit de sjalotsnippers hierin glazig.
  • Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen.
  • Voeg de venkel, de saffraan, de wijn en 3/4 van de bouillon toe en kook de rijst in ± 20 minuten gaar.
  • Roer nu en dan en voeg, als de rijst droger wordt, nog wat bouillon toe.
  • Snijd de vis in blokjes en laat die de laatste 10 minuten in de risotto gaar worden.
  • Roer de slagroom, de rest van de boter, de garnalen en de helft van de kaas
  • door de risotto en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Strooi de rest van de kaas en het venkelgroen over de risotto en serveer direct.

Variatie:

  • Gebruik 200 gr gerookte vis (zalm, forel) met 100 gr garnalen en 2 eetlepels dille.
  • Snijd 100 gr verse roomkaas in blokjes en laat die in de rijst smelten.
  • Neem in plaats van venkel plakjes gekookte winterwortel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:

Gebruik 200 gr gerookte vis (zalm, forel) met 100 gr garnalen en 2 eetlepels dille.
Snijd 100 gr verse roomkaas in blokjes en laat die in de rijst smelten.
Neem in plaats van venkel plakjes gekookte winterwortel.
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis