Saffraansoep met Gerookte Zalm en Zeeaster
Equipment
- Lepel
- kommen
Ingrediënten
- 380 ml visfond
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 2 dl koksroom
- 75 g zeeaster alternatief: kleine blaadjes verse spinazie
- 1 eetlepel sherry
- 100 g gerookte zalmblokjes
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Breng de visfond samen met 4 dl water aan de kook in een pan.
- Voeg de saffraandraadjes toe en laat ze ongeveer 3 minuten meekoken.
- Schenk de koksroom bij de fond en laat de soep nog 1 minuut zachtjes doorkoken.
- Haal de pan van het vuur als de soep niet direct wordt geserveerd.
- Bewaar de afgekoelde soep afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Breng de soep opnieuw aan de kook.
- Voeg de zeeaster (of spinazie) toe en laat deze 2-3 minuten slinken in de soep.
- Roer de sherry en de gerookte zalmblokjes door de soep.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over vier kommen en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij deze rijke en smaakvolle saffraansoep past een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier. Deze wijnen hebben een volle body en subtiele kruidige aroma's die goed samengaan met de saffraan en de romigheid van de soep.Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 10 g | Vet: 14 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g