Salade met geitenkaas en druiven

Een verfijnde salade met Romaine sla en andijvie, gegarneerd met plakjes romige geitenkaas en sappige witte en blauwe druiven. De salade is licht besprenkeld met een honing-mosterddressing en afgemaakt met knapperige geroosterde zonnebloempitten. Geserveerd in een rustieke keramische schaal op een houten tafel, met een linnen servet, een vintage vork en een klein schaaltje extra dressing.

Salade met geitenkaas en druiven

Frisse salade met Romaine sla, andijvie, geitenkaas en druiven, met een honing-mosterddressing.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 krop andijvie
  • 12 witte of blauwe druiven
  • 200 gram geitenkaas
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • 1 krop Romaine sla
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • Zout

Instructies

  • Maak de sla en andijvie schoon, scheur klein en verdeel over 4 borden.
  • Snijd de geitenkaas in plakjes en leg op de sla.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel over de salade.
  • Rooster de zonnebloempitten licht in een droge koekenpan en strooi over de salade.
  • Garneer met de druiven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer als nagerecht met toast en een glas rode port.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, of rode port.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Lunch / Salade / Tussendoortje / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch