Salade Niçoise klassiek
Een klassieke Franse salade met tonijn, ei, olijven en een frisse vinaigrette.
Ingrediënten
Instructies
- Halveer het teentje knoflook en wrijf een slabak hiermee in.
- Pluk de blaadjes van de sla, was ze en droog ze goed.
- Snijd de hardgekookte eieren in kleine stukjes.
- Hak de ansjovisfilets zeer fijn.
- Pel de tomaat en snijd in stukjes.
- Vermeng de sla met het ei, de ansjovis, de tomaat en de olijven.
- Roer een vinaigrette van olijfolie en dragonazijn.
- Voeg peper toe aan de vinaigrette (geen zout, want de ansjovis is al zout).
- Schep de vinaigrette luchtig door de salade.
- Garneer eventueel met een olijf of ansjovisfilet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg eventueel gekookte krieltjes of tonijn toe aan de salade.
Wijnadvies:
Een droge rosé uit de Provence.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 4 g