Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries pakje à 10 plakjes
- 150 gr salami worst à 250 g
- 1 zakje Italiaanse groentemix 250 g
- 2 eetlepels gemalen belegen kaas zakje à 150 g
Instructies
- Laat eerst het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
- Snij de salami in kleine blokjes.
- Neem een grote pan of wok en bak hierin de salami ongeveer 1 minuut.
- Roerbak de groentemix ongeveer 3 minuten mee.
- Strooi er wat zout en peper overheen en de vulling is klaar.
- Schep het groentemengsel op een punt van de bladerdeegplakjes.
- Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling.
- Druk de randen met een vork goed aan en maak er meteen een leuk patroon in.
- Smeer met een kwastje een beetje water over de flapjes en strooi de kaas erover.
- Leg ze op een bakplaat.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de envelopjes in 20 minuten knapperig en bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm en koud lekker!