Salami envelopjes

Salami envelopjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries pakje à 10 plakjes
  • 150 gr salami worst à 250 g
  • 1 zakje Italiaanse groentemix 250 g
  • 2 eetlepels gemalen belegen kaas zakje à 150 g

Instructies

  • Laat eerst het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Snij de salami in kleine blokjes.
  • Neem een grote pan of wok en bak hierin de salami ongeveer 1 minuut.
  • Roerbak de groentemix ongeveer 3 minuten mee.
  • Strooi er wat zout en peper overheen en de vulling is klaar.
  • Schep het groentemengsel op een punt van de bladerdeegplakjes.
  • Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling.
  • Druk de randen met een vork goed aan en maak er meteen een leuk patroon in.
  • Smeer met een kwastje een beetje water over de flapjes en strooi de kaas erover.
  • Leg ze op een bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de envelopjes in 20 minuten knapperig en bruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Warm en koud lekker!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Hapjes / Koude Hapjes / Lunch / Varkensvlees / Vlees / Warme hapjes