Saltimbocca Borrelspiesjes
Equipment
- satéstokjes
Ingrediënten
- 4 takjes salie uit een zakje verse Italiaanse kruidenmix, ongeveer 20 g
- 3 kalfsschnitzels
- Peper
- 6 plakken parmaham
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 100 ml Marsala of droge witte wijn
Instructies
- Snijd de salieblaadjes in ragfijne reepjes.
- Leg de schnitzels naast elkaar en maal er peper boven.
- Strooi de helft van de gesneden salie over de schnitzels.
- Dek de schnitzels af met plakken ham en druk goed aan.
- Keer de schnitzels om en maal ook aan de andere kant wat peper.
- Strooi de rest van de salie erover en dek opnieuw af met plakken ham.
- Laat de schnitzels 5 minuten liggen zodat de ham aan het vlees kan hechten.
- Snijd elke schnitzel met een scherp mes in 4 lange repen en rijg deze zigzaggend aan de satéstokjes.
- Bestrijk de spiesjes met olijfolie.
- Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de spiesjes, indien nodig in gedeelten, in 4-5 minuten goudbruin.
- Schenk de Marsala of witte wijn erover en laat het op hoog vuur verdampen, keer de spiesjes regelmatig.
- Leg de spiesjes op een warme schaal en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Verdicchio past goed bij deze saltimbocca borrelspiesjes. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen het zoute en kruidige karakter van het gerecht mooi aanvullen.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 22 g | Zout: 2 g